ponedjeljak, 23. listopada 2017.

KOLIKO NAS STANE U KOLO?

KUD Željezničar raspjevao i rasplesao Cvjetno naselje. Pjesmom i plesom podigli su na noge učenike, ali i učiteljice produženog boravka te ih svojim atraktivnim nastupom upoznali s raznolikošću hrvatskog folklora.







Za kraj školskog tjedna, drukčiji od uobičajenog, pobrinuli su se članovi KUD-a Željezničar. U našu su školsku dvoranu u petak, 20. listopada, donijeli dašak pjesme, plesa, tradicionalnih igara i narodnih nošnji mnogih krajeva Lijepe Naše. Pjesmom i plesom podigli su na noge učenike, ali i učiteljice produženog boravka te ih svojim atraktivnim nastupom upoznali s raznolikošću hrvatskog folklora.



Odmah na početku druženja zasvirali smo na starim, nama neobičnim, glazbalima poput roga i čegrtaljke. Iako se povremeno činilo da stvaramo buku, zapravo smo stvarali osebujan glazbeni ritam.






Nakon toga uslijedio je splet narodnih pjesama i plesova. Uživali smo u svakoj izvedbi cupkajući, pjevušeći i plješćući u ritmu glazbe.










Kako se ne bismo pretvorili u statičnu publiku, pridružili smo se pjesmi i plesu vješto kombinirajući pokrete i glasove. U tome su nam pomagali članovi KUD-a. Pokazali smo da nismo potpuno nevješti i da ponešto i znamo o hrvatskoj tradiciji i kulturi poučeni sudjelovanjem u prošlogodišnjem školskom projektu.








Za kraj ovog veselog druženja zaigrali smo staru glazbenu igru i povezali se u kolo koje je popunilo gotovo cijelu školsku dvoranu.









Autorice: 

uč. Maja Križman Roškar (tekst za web),  uč. Aroa Bulić (fotografije i priprema za web)