utorak, 16. svibnja 2017.

POSJETILI SMO ETNO FARMU MIRNOVEC


    Učenici 2.a i 2.b boravili su u ponedjeljak, 8.svibnja 2017., na Etno farmi Mirnovec u Samoboru. Dan je protekao u idiličnoj prirodi i atmosferi koju nudi ova farma. 
    Dolaskom na farmu oduševilo nas je prostranstvo i uređenje farme što su učenici odmah prepoznali kao mjesto gdje će moći bezbrižno uživati.





Domaćini su nas dočekali kolačima i sokom, ali su učenici ipak jedva čekali isprazniti svoje ruksake nakon „duuuuuge“ polusatne vožnje do Samobora. 


Dan je bio predivan i kao stvoren za obilazak imanja i jahanje na konjima. Svi su imali prilike i hrabrosti zajahati pravoga konja. Najveći problem bio je obuzdati svoje emocije kao što su vriskanje i cičanje od radosti jer konji ne reagiraju dobro na buku. 




Učenici su šetnjom farmom mogli vidjeti: lovačku kućicu, mali zoo vrt, konjušnicu, prešu za vino, nekadašnji kokošinjac, povrtnjak, a uz razgledavanje su mnogo toga čuli i ponešto naučili. Ipak je na sve njih najveći dojam ostavilo malo jezero u kojem su oduševljeno promatrali punoglavce. Jezerce je brzo opustošeno za nekoliko stotina punoglavaca jer je svatko htio ponijeti u čaši barem nekoliko za uspomenu. Na kraju su ih ipak s tugom u očima vratili majci prirodi.









Nakon obilnog ručka dan smo priveli kraju slobodnim aktivnostima. Netko se odlučio za nogomet, netko za skakanje na trampolinu ili dvorcima za skakanje, a netko je odmarao u hladu sjenice. Zaista je bilo za svakoga ponešto i ovaj će nam izlet ostati u jednoj od ljepših uspomena. 





Autorice: 
uč. Ana Havidić (tekst za web), uč. Ana Havidić i Marijana Bošnjak (fotografije), uč. Aroa Bulić (prirema za web)