petak, 22. lipnja 2018.

NOGOMETNI TURNIR PRODUŽENOG BORAVKA


Nogometni turnir produženog boravka sportski je spektakl koji se tradicionalno održava u našoj školi. Ova godina nije bila iznimka. Pripremili smo nogometne lopte, golmanske rukavice, sportske tenisice i opremu. Dobra volja i uzbuđenje bili su spremni tjednima unaprijed. Sve je bilo spremno za uzbudljiv svibanjski sportski tjedan. Svemir je bio na našoj strani i dao nam prekrasan proljetni tjedan kako bismo odigrali turnir bez odgađanja utakmica.








Razredni timovi bili su podijeljeni u dvije skupine, od kojih je svaka imala jedan prvi, jedan drugi i jedan treći razred.  






Prve su utakmice odigrane s određenom nervozom pa smo na pravu ljepotu nogometa pričekali do sljedećeg kola. S prvim utakmicama prošli su nervoza i napetost te ustupili mjesto odvažnosti i koncentraciji, što se vidjelo i na igri, koja je bila mnogo ljepša i tečnija.








Nakon hrabre borbe u skupinama, u polufinalu su se susreli 2.B i 3.B te 2.A i 3.A. Obje su utakmice, nakon neizvjesnih dva puta po sedam minuta, odlučene lutrijom penala. 








Više umijeća i sreće imali su 3.A i 3.B, koji su izborili finale. Prije finala, odigrana je utakmica za 3. mjesto – 2.A protiv 2.B. Kako bi se sve nastavilo u istom tonu neizvjesnosti i napetosti, pobrinuo se 2.B, koji je dostigao prednost 2.A i na penalima izborio 3. mjesto turnira. 












Finale se, kao što je za pretpostaviti, također riješilo tek nakon penala. U finalu je 3.A odnio pobjedu i pehar za 1. mjesto turnira. Čestitamo!

POBJEDNICI CVJETNOG KUPA - 3.a

DRUGO MJESTO - 3.b

TREĆE MJESTO - 2.b
Osim same igre, koja je bila iznimno fer i korektna, treba spomenuti i pohvaliti i navijače, koji su iz sveg srca i glasa bodrili svoje prijatelje, bez obzira na rezultat. Bravo, navijači!





Autorice: 
uč. Luka Bosak (tekst za web), uč. Ana Havidić (fotografije), uč. Aroa Bulić (fotografije i prirema za web)